Зручний chatbot YakTy_bot для вимушених переселенців створено у Дніпрі.

Чат-бот отримав назву: https://t.me/YakTy_bot (Як ти?) - це питання давно стало символом щирого піклування та турботи.

У ньому зібрані всі контакти та адреси для тих, хто тимчасово опинився в нашому місті та потребує допомоги та підтримки.

  • Центри гуманітарної допомоги
  • Центри соціального захисту
  • Центри тимчасового перебування переселенців
  • та інша корисна інформація, яка буде доповнюватися.

Як виникла ідея:

"Працюючи з волонтерськими штабами Дніпра, ми помітили, що переселенці весь час фотографують купу інформації, що розповсюджують через штаби.Це не дуже зручно та сучасно, хотілось якось організувати цей процес, допомогти" - діляться Дмитро Овчинніков, співзасновник KIDDISVIT та Сергій Плахтиря, керівник IT. Тож вирішено було створити інформативний chatbot.

Які плани:

Платформа створена для зручності: щоб в одному місці можна було отримати максимально корисну інформацію. За декілька днів на новій платформі вже зареєструвалося понад 1050 осіб. Маємо схвальні відгуки від людей щодо користування ботом. Наразі вже надійшло 25 тис. запитів до боту на отримання тієї чи іншої інформації.

Наша група розробників готова підготувати можливість користування таким чат-ботом і в інших містах країни. Окрім розміщення, реєстрації, переселенці також можуть отримати інформацію про лікувальні заклади, аптеки, психологічну допомогу, волонтерське таксі тощо.

Тож ми просимо кожного не байдужого поділитися чат-ботом у соціальних мережах. Адже, можливо, він може допомогти комусь саме зараз!

Поділися цією статтею з іншими татами і мамами: