Тренди в іграшках 2021

Що пропонує світовий ринок іграшок, які дитячі вподобання, чим гратимуть діти у 2021 році?

Цікаві кейси та прогнози від KIDDISVIT щодо того, як вгадувати дитячі бажання і пропонувати виключно трендовий асортимент, щоб дивувати та радувати покупців.

Що з трендами?

М'які іграшки - тренд на всі часи

Від плюшевих ведмедиків до слоників - іграшки, набиті м'якою начинкою та покриті м'якою тканиною, завжди залишаються основою індустрії іграшок.

Але й тут відбуваються свої «перевороти». Так, наприклад, світ кіно та індустрія мультиплікації народжують нових героїв.

На пік популярності злітають плюшева Свинка Пеппа, м'яка принцеса Мулан, інші герої популярних мультфільмів.

А музичні хіти постачають виробникам свіжі ідеї. Так вірусна мелодія про сімейство Baby Shark зачепила і дорослих, і дітей. Ось і м'які акули стали улюбленою іграшкою та тримаються у ТОП-списках дитячих іграшок.

Тренд на ігри з водою

Пирскавки, тупання ногами в калюжах, обливалки - чи це не улюблені дитячі пустощі? Тому не дивно, що асортимент іграшок для води крутий і різноманітний.

У тренді ігрові набори для творчості, в яких вода дозволяє дітям створювати цікаві малюнки: їх можна малювати мокрим пальчиком, потім витирати й знову малювати.

Це майданчик для нескінченної творчості, адже вода безпечна, чиста та доступна.

Тренд на STEM-іграшки

Іграшки перестали бути просто іграшками - вони перетворилися на лабораторію з розкриття дитячих талантів.

Хочеш - збирай роботів. Хочеш - створюй електричні схеми. Хочеш - малюй у 3D просторі. Попереду науково-технічного «паровоза» знаходяться іграшки, створені за методикою S.T.E.M.

STEM - це абревіатура від слів: Science (наука), Technology (технології), Engineering (інженерія), Mathematics (математика).

Технології змінюються, а інтерес до прогресу незмінно зростає. Можливо, ось так, через іграшки світ отримає майбутніх геніїв і винахідників!

А поки - просто розумні гри!

Вивчаючи електроніку зі ZNATOK, пізнаючи ази малювання з роботом-художником Quincy або прокачуючи навички, необхідні для проектування, планування, будівництва та розуміння простору з 3Doodler Start, дитина дізнається, як влаштований світ.

Тренд на Unboxing

Інтрига та сюрпризи - розпакування рулить! Ігрові набори з опцією «розпакування» виходять на нові рівні.

Наприклад, занурення іграшки у воду, щоб відкрити справжню іграшку або її додаткові функції. А сама упаковка вже не непотрібне сміття - вона стає частиною ігрового набору або сховищем для аксесуарів.

І ця лялька - ідеальний приклад того, як YouTube впливає на дітей та індустрію іграшок.

Сюрпризи на кожному етапі розпакування, інтрига та радість відкриття - тренд «розпакування» не здає позицій популярності у світі іграшок. А серед лідерів - бренди L.O.L. Surprise! та Na! Na! Na! Surprise.

Тренд на іграшки з доповненою реальністю

Фізична іграшка у поєднанні з мобільним додатком дозволяє отримати якісно нову іграшку з доповненою реальністю. Так, наприклад, з унікальним глобусом ORBOOT можна здійснити віртуальну подорож планетою Земля.

Забезпечує інтерактивну подорож навколо світу безкоштовний додаток Orboot (доступно в Google Play і App Store).

Додаток на семи мовах, є й українська. За допомогою програми можна вивчати культуру, пам'ятки архітектури, традиції, кулінарну майстерність, особливості фауни кожної країни.

Досить відсканувати зірочки на глобусі, щоб побачити об'єкти в 3D і за допомогою голосових модулів дізнатися цікаві факти.

Еко-іграшки на гребені популярності

З кожним роком проблеми екології, сортування сміття, усвідомленого споживання та захисту навколишнього середовища звучать частіше й голосніше.

Батьки віддають перевагу не лише безпечним товарам, а й замислюються про їх екологічність. А виробники слідують тенденціям і випускають дитячі товари з переробленого пластику та інших ЕКО-матеріалів.

Використання еко-іграшок для дітей дозволить мінімізувати відходи та негативний вплив на клімат.

Компанія Quercetti запропонувала цікаві ігрові набори мозаїки з біопластику (матеріал, який повністю підлягає безпечному та швидкому розкладанню).

А бренд L.O.L. Surprise! випустив спеціальну еко-серію Present Surprise у картонній упаковці - замість звичної кулі.

Твори і будь у тренді!

Одна з форм самостійної діяльності дитини - творчість. У цьому процесі дитина намагається експериментувати і в результаті створює щось нове для себе та оточуючих.

А це, звичайно ж, сприяє інтелектуальному та емоційному розвитку особистості. На гребені популярності й у топі батьківських інтересів міцно тримаються набори для дитячої творчості.

Це і захоплююче дозвілля, і поштовх для розвитку дитячих креативних ідей!

Поділися цією статтею з іншими татами і мамами: