Іграшки від KIDDISVIT для реабілітації дітей Іоаннового центру

Іоаннів центр успішно працює вже 1,5 року. Батьки дітей, які проходять тут реабілітацію, відмічають позитивну динаміку після проходження курсу лікування.

Педагоги та реабілітологи залучають до процесу корекції особливі іграшки, тож центр завжди потребує оновлення іграшкового асортименту.

Компанія KIDDISVIT у рамках підтримки Іоаннового центру подарувала цілу купу корисних іграшок, які малюкам будуть у радість та сприятимуть їхньому розвитку, а також стануть у нагоді у реабілітаційних програмах, що впроваджуються тамтешніми спеціалістами.

Іграшки як інструмент розвитку

Іграшки завжди радують, приносять задоволення та захоплення, піднімають настрій.

Фахівці стверджують, що для діток з інвалідністю іграшки – це і засіб діагностики, і реабілітація, і навчальний матеріал.

«Спостерігаючи за тим, як малеча грає, можна багато дізнатися про внутрішній світ дитини, визначити її характер і темперамент. Дітки в Іоанновому центрі різні, у кожного свої інтереси, вподобання та певні проблеми зі здоров’ям, зокрема з опорно-руховим апаратом, а також ментальні розлади. Отже, саме за допомогою іграшок діти потроху долають власні проблеми з комунікацією та рухами. За допомогою іграшок відбувається і соціалізація», - говорить Ольга Зеленіна, медичний директор Іоаннового центру.

Ми поспілкувалися з фахівцями центру та склали список асортименту іграшок, які можуть виконувати терапевтичну роль. Іграшки для діток з інвалідністю повинні бути простими та зрозумілими.

Не викликати роздратування та напруження, а, навпаки, заспокоювати. Іграшки мають допомагати виражати емоції, залучати різні відчуття: слух, зір, дотик та ін.

Тренінговий центр, у якому з дітками працює психолог, було доукомплектовано палаткою для гри Battat. Це дуже корисна знахідка для психолога.

Усі діти полюбляють бавитися у схованки. А от у дітей з ментальними розладами існують страхи та проблеми зі сприйняттям оточуючого світу. Тому полежати у затишному будиночку, ніби побувати у «скорлупі» для такої дитинки – вже терапія!

Завдання психолога – розкрити дитину, навчити її комунікувати зі світом, тому тут у нагоді спеціальні сортери, що стимулюють логічне мислення.

Для розвитку дрібної моторики ідеально підходять ігрові набори, в яких використовуються пісок і вода, а також інші цікаві на дотик структури матеріалів.

Дуже важлива для діток у якості реабілітації арт-терапія. KIDDISVIT підібрав доречні іграшки, як то кульковий пластилін.

Окрему увагу у центрі приділяють напрямку терапії руки. Це спеціальний комплекс фізичних вправ, спрямований на розвиток і зміцнення м’язів верхніх кінцівок та плечового поясу.

Отже, у нагоді стане продукція Learning Resources та Educational Insights

Веселі інструменти, розвиваючі ігри, набори з маленькими фігурками тваринок і геометричних форм - усе, аби цікавість спонукала працювати дитячі ручки.

У Іоанновому центрі приймають діток від народження, працює Кімната раннього втручання. Процедури для немовлят потребують спеціального оснащення. Дитинка має концертувати увагу на іграшках-підвісках. Такі забавки – свого роду втіха та діагностичне приладдя.

Іграшки-підвіски, такі як Кумедне мавпеня та Коалка – для розглядання та фокусування уваги. Спеціальні розвиваючі килимки, подушки для животика, музичні центри для колисок - все це унікальні іграшки від бренду Taf Toys, які дозволяють малечі знайомитись із навколишнім світом. 

Фізична терапія допоможе зняти тонус м’язів. Вправи на фітболі у діток з ДЦП спрямовані на розвиток фізичних ресурсів організму, зміцнення загальної моторики, вдосконалення координації рухів та рівноваги. У нагоді стане спеціальний фітбол від бренду Battat..

Є в Іоанновому центрі Сенсорна кімната. Ця реабілітаційна методика найбільш ефективна у корекції дітей з синдромом Дауна, затримкою психічного розвитку, ДЦП, аутизмом. Сенсорна кімната центру теж поповнилася новими інтерактивними іграшками.

А в кабінеті Логопеда з’явились розвиваючі ігри від Learning Recources.

По закінченню реабілітаційного курсу кожна дитина отримує грамоту, медаль та подарунок. Тож подарунками для «випускників» компанія KIDDISVIT Іоаннів центр також забезпечила!   

Фахівці Іоаннового центру щиро дякують KIDDISVIT за підтримку та цікавий і корисний асортимент іграшок.

Поділися цією статтею з іншими татами і мамами: